Primul Crăciun cu urme de Moș…

Nu pot să vă mint, anul ăsta nu a fost chiar primul meu Crăciun. L-am sărbătorit și pe cel din 2017, dar eram mică tare, nu mai țin minte.

Mai bine spus…acesta a fost primul Crăciun cu urme de Moș.

Cum a fost prima experiență plină de cadouri de la Moș Crăciun?

Frumos, dar tot n-am înțeles mare lucru. Mami a dat în mintea copiilor (exces de zel i-a spus ea) și mi-a cumpărat prea multe jucării. A zis că nu știa care e rația, că nu are experiență în domeniu.

Eu nu m-am supărat, m-am bucurat, dar nu atât de mult cum se aștepta ea.

Mi-am ales două,trei păpuși și cred că o să fim prietene mult timp de acum încolo. Una vorbește dar e cam incoerentă. Ba mă pune să număr, ba să îi zic care-i melodia mea preferată, ba începe să cânte. Nici ea nu mai știe ce vrea.

Cea de a doua păpușă a venit cu tot cu mobilierul de baie. Cred că pe-asta a cumpărat-o mami special, să mă convingă să mă distrez la băiță. Nu are șanse, căci am căzut o dată și m-am cam speriat.

Nici micii ponei nu au fost de ignorat, dar nici valiza motocicletă pe care mami a câștigat-o la o licitație caritabilă. Faptul că e valiză mă interesează foarte puțin spre deloc, eu doar vreau să ma plimb cu ea.

Alte câteva jucării care au magnet la cheful meu de distracție sunt acele jucării din lemn, pe care mami le comandă periodic de aici. Sunt foarte rezistente, vă spun sincer. Toate sunt în stare perfectă. Aproape toate, că pe un joc cu peștișori a călcat mami. Tot mami spune că în timp ce mă distrez cu ele, îmi dezvolt imaginația, abilitățile practice, creativitatea. Cu alte cuvinte, sunt educative.

Unele le-am păstrat pentru mine, altele le-am oferit cadou. Mă scuzați, voiam să spun că le-a lăsat Moșul la noi, pentru alți copii. Dar când le-am dus, tot le-am încercat și eu.

Dacă nu găsiți bradul în poze, nu vă panicați. El a existat. Nu în varianta clasică, pentru că mami nu e mare fan Crăciun și nici nu era 100% sigură că n-am să dărâm un pom plin de ace naturale și de globuri firave. Dar a încropit ea ceva. Asta așa ca să miroasă a Crăciun în casă. :))

Am observat că am văzut mulți oameni, într-un interval scurt. Asta-i o practică de Crăciun, sau ce?

PS: mami are o teorie cum că nu ar trebui să minți copilul despre existența lui Moș Crăciun. Pe de altă parte, cică nici să dezamagească copilul nu ar dori. Am înțeles că până o sa mai cresc eu, se mai gândește ce să îmi zică. Acum e la următoarea variantă: în decembrie, toți cei care țin la tine, primesc pe card o sumă de bani și la detalii plăți scrie CADOURI MARIA. Nu se știe contul plătitor, deci presupunem că sunt din partea spiritului Crăciunului. Poate până la Crăciunul următor, îi dați voi o idee mai bună.

 

 

Poate mai vrei să vezi:

Leave a Comment