3 lucruri esențiale de luat în calcul atunci când alegem un marsupiu ergonomic

Soluțiile pentru purtat bebelușul în brațe au devenit din în ce în ce mai populare, în dauna clasicului căruț, iar mami a trebuit să le ia în calcul. Nici mie nu mai îmi place atât de mult în căruț.Un marsupiu ergonomic ales cu grijă poate aduce foarte multe avantaje atât părinților, cât și bebelușului. Pentru mine este o soluție modernă, adaptată la nevoia de mobilitate și confort a stilului de viață actual. Mii de părinți își petrec ore pe internet sau prin magazine în căutarea marsupiului potrivit. Citește mai jos tot ce trebuie să știi în momentul în care alegi un portbebe. Mami s-a uitat pe www.elnababy.ro.

3 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont atunci când alegi un marsupiu ergonomic

Siguranța bebelușului

Primul lucru de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un marsupiu ergonomic este siguranța copilului. Modelul ales trebuie să susțină bebelușul ferm și să ofere un suport corespunzător pentru cap, gât și coloană. Corpul copilului trebuie menținut într-o poziție sănătoasa numită „M”.Această poziție este recomandată de medicii pediatri și ortopezi, protejând dezvoltarea corectă a șoldurilor bebelușului. Dacă ai senzația că bebelușul nu stă comod, alunecă sau trebuie ținut într-o poziție nefirească, ia în calcul returnarea produsului și testează alternative. Un alt aspect care nu trebuie neglijat este materialul din care este fabricat. Bebelușul va fi în contact permanent cu marsupiul, având de multe ori tendința să muște din el sau să-l țina în gură. Alege un marsupiu fabricat din bumbac  100%, precum cele de la Elna. Studiază bine structura marsupiului și modul de prindere. Cataramele DuraFlex sunt cea mai bună soluție împotriva desfacerii accidentale.

Confortul părintelui și al copilului

Purtarea bebelușului trebuie să fie o experiență plăcută atât pentru copil, cât și pentru părinte. Marsupiile de calitate vin cu bretele extra soft, pentru confortul umerilor și a spatelui părintelui. Ideal este să alegi un produs versatil, care să permită mai multe poziții de purtare. Ar fi perfect ca brațele și centura să fie complet ajustabile (poate fi purtat de ambii părinți). Un marsupiu de calitate va avea pernuțe moi în spatele genunchilor bebelușului, iar centura din jurul taliei va avea o formă anatomică. Mai mult, produsele de top vin cu posibilitatea de alăptare și cu o glugă ce protejează copilul de soare sau vânt.

Ușurința în utilizare

Unele marsupii pot fi complicate, iar utilizarea lor zi de zi poate aduce câteva dureri de cap. Alege un produs cu un design inteligent, care sa nu piardă la capitolul „dotări” dar să fie ușor de folosit, cu reglaje eficiente pentru fiecare operațiune. Cronometrează durata de așezare/scoatere a copilului în marsupiu, precum și ușurința mutării de la un părinte la altul. Nu pare foarte important, însă acestea sunt operațiuni pe care le vei face zilnic. Citește cu atenție specificațiile de greutate. Un marsupiu ergonomic de top poate fi utilizat o perioadă destul de îndelungată, începănd chiar de la naștere. Fiind un obiect care se va murdări foarte des, alege numai acele marsupii care se spăla cu detergent normal, în mașina de spălat rufe.   

Purtatul copilului aproape de corp este un demers natural și vine cu o mulțime de avantaje pentru copil, parinte și relația dintre ei. Pentru părinții plimbăreți, venirea unui bebeluș pe lume nu ar trebui să însemne schimbarea stilului de viață, ci doar o adaptare la noi reguli. Așa s-a gândit și mami când a ales să încerce un marsupiu ergonomic.

Leave a Comment