Copil bolnav, chiar de nu pare

Eram cât pe ce să prind aniversarea mea de 1 an, fără să mă fi atins vreo boală, până a venit o gripă la bebeluș. Adică la mine.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește mereu cu aia de la locul de joacă…

Am răcit, că tot om sunt și eu. Mă rog, mini om.

A început ușor să-mi cadă câte-un muc. Apoi a stat. După două zile mucul a apărut din nou, și-a adus și toata familia: mai mulți muci, febră, tuse. Ce să mai?! All-inclusive. Mama mea(care între timp s-a mai obișnuit cu ideea că are copil) m-a ținut o zi doar pe anti termice. Cică refuza să creadă că am răcit, chiar când era în toi cu pregătirile de ziua mea. Până la urmă a acceptat realitatea și m-a dus la pediatră. Am plecat acasă cu o lungăăăă listă de medicamente. Recunosc, nu prea mi-au plăcut, dar ce să fac. Dacă trebuie, trebuie. Ritualul medicamentelor, dura cam jumtate de oră. Norocul meu că, la sfârșit, mă delectam cu o sesiune de aerosoli. Auzisem că altora de vârsta mea nu prea le place, dar pentru mine era ca la SPA.

Mi-a zis mama că răceala durează 7 zile fără medicamente și o săptămână cu medicamente. Așa a fost. Apoi, am fost ca nouă. Pentru o zi și jumătate. După, ce credeți că am făcut? Hai că vă spun eu, că nu vreau să ne pierdem timpul.

Apoi conjunctivită.

M-am trezit cu ochii lipiți. Sinceră să fiu, m-am speriat puțin. Dar cum sunt foarte curajoasă, mi-a trecut repede. Și frica și boala. Oricum, mi-am păstrat o stare de spirit foarte bună, căci am înțeles că în viață, autosugestia este foarte importantă. Ce-i drept, e posibil să fi contribuit și unicornul primit în dar, la veselia mea.

(vă rog să nu râdeți că am o șosetă de un fel și una de alt fel. mami zice că viața-i prea scurtă să căutăm perechea șosetelor)

Am făcut și gripă. Și o gripă la bebeluș nu-i lucru ușor.

După ce toata lumea era bucurosă și toți se gândeau când îmi rup mie turta(sau moțul, sau ceva de genul ăsta), mami s-a fript la mână. Nu, nu la aragaz, ci în timp ce mă mângâia pe mine.

Adică febrăăă…din nou. Cred că febră mare, după cum se schimbase mami la față. Ba Panadol, ba Nurofen, dar fără folos. În cele din urmă am ajuns la spital. Cred că lui mami nu prea i-a plăcut la urgențe. Zicea ceva despre faptul că erau mulți copii bolnavi în același loc. Dar ce să facem. Am așteptat că era 5 dimineața. A urmat un test de gripă la bebeluș, a ieșit pozitiv, așa că mi-am petrecut zilele ba la spital, ba acasă , cu multe medicamente în jur. Am zis mai sus că gripa la bebeluși nu-i lucru ușor, dar cu toate astea mulți de-ai mei erau la fel de bolnavi ca mine.

Chiar și de ziua mea am ajuns la spital, dar nu m-am supărat. Am primit multe urări.

Acum m-am făcut bine, dar încă nu mi-a zis nimeni, dacă mai îmi sărbătoresc ziua sau nu!

 

Leave a Comment