Muzeul Kitsch-ului din București

M-am trezit astăzi de dimineață și nimeni nu părea că vrea să mă pregătească pentru plimbare. Inițial am fost derutată, dar am observat destul de repede că plouă. Mă și gândeam ce zi plictisoare urmează, dacă adulții mă vor ține toată ziua în apartament – și culmea, tocmai astăzi când împlinesc 7 luni. Nu mă gândeam nici în 1000 de ani că o să ajung la Muzeul Kitsch-ului.

Ceva mai târziu au început să se așeze pe mine straturi, straturi de textile. Eram pe drumul cel bun. Adulții mei au fugit repede spre mașina – unul cu mine în brațe, altul cu o umbrelă ( apropo, fascinant obiect). Am parcat undeva în Centrul Vechi și am mers la pas, prin ploaie. Îmi place ploaia, e haioasă.

Pe strada Covaci, la numărul 6 am găsit Muzeul Kitsch-ului Românesc.

Câți din voi știau de existența acestui loc? Puțini, nu? Păi nu-i păcat? Eu, o exraterestră de 7 luni să aflu înaintea voastră?

Să revenim…La intrare ne-a întâmpinat un leu bodyguard ( de genul celor de la Gigi de la palat) și , imediat după, un tomberon aurit. Pe scări, ne ghidează spre recepție  Super – Iisus. Muzeul propriu-zis se află la etajul al doilea al clădirii și este ….să spunem strălucitor. Lucrurile au o logică chiar și aici – obiectele expuse sunt împărțite în 6 categorii: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, kitch modern.

Trebuie să recunosc că eu nu am înteles foarte bine ce reprezintă obiectele și imaginile din jurul meu, dar m-au fascinat. Părerea mea de bebeluș este că locul îți provoacă hohote de râs.

Ce am văzut la Muzeul Kitsch-ului Românesc:

Mai bine vă las pe voi să descoperiți din fotografii și vă mai spun câteva cuvinte apoi.

Sper că data viitoare când nu știți unde să mergeți, veți încerca să faceți o plimbare până aici – garantez că e mult mai bine decât dacă ați merge iar la mall.

O să râdeți, o să vă distrați, o să vă uimți și o să deveniți puțin nostalgici ( cel puțin așa zic adulții mei, eu doar m-am distrat)

PS: biletul este doar 30 de lei ( pentru voi, că eu am intrat pe gratis)

 

 

Leave a Comment