Cu pașaportul în pampers – am plecat în Serbia

Voi știți cât de repede se face un pașaport de bebeluș? Foarte repede. Mai ales dacă vrei să pleci, dar nu te-ai hotărât unde.

Deci, unde pleci dacă ai pașaport de bebeluș?

Mami aștepta de mult să mă ducă în zona Cazanelor Dunării.

Am ales să rămânem la Drobeta Turnu Severin , la fosta casă a unor străbunici de ai mei (sau stră-străbunici) și de acolo să plecăm, să ne plimbăm. Aveam noul și simpaticul meu pașaport la mine, așa că am decis să admirăm peisajele de pe partea sârbilor.  ( posibil ca prețul de acolo al țigărilor să fi contribuit semnificativ la această decizie).

Mi-au sărit în ochi câteva peisaje, aproape la fel de frumoase ca mine.

Serbia a fost puțin mai departe decât ne așteptam.

Mami și tati au crezut că de la Drobeta până la Belgrad sunt 90 de km. După ce am mers vreo 200, au început să realizeze că s-au înșelat. Ne-am amuzat puțin, dar am mers mai departe. 320 de km mai târziu, am ajuns.

O după amiază la Belgrad

Ce pot să vă spun despre Belgrad? Este un oraș colorat, ce aduce puțin cu Centru Vechi al capitalei noastre. Nu este impresionant dar are farmecul lui. Vă mai spun câteva vorbe, poate vă sunt de ajutor. Făcând conversia, un pachet de țigări costă cam 10 lei ( am părinți fumători așa că știu), litrul de carburant este cu 1 leu mai ieftin față de România, porțiile de mâncare sunt imense iar tarifele de roaming sunt scoase din filmele de groază.

Drumul m-a impresionat mai tare decât orașul în sine, însă sunt fericită că am fost.

Ne-am întors obosiți în Drobeta, am mai stat puțin la aer și ne-am culcat.

O zi la Târgu Jiu

A doua zi, am schimbat traseul și ne-am întors în București prin Târgu Jiu, pentru a reuși să văd și eu operele lui Brâncuși. Oamenii acolo își făceau fotografii, erau veseli si energici, lucru ce m-a făcut să ofer mai multă atenție lucrărilor respective. Încă sunt mică, nu am o părere clară, iar mami vrea să mă lase să decid singură dacă #brancusiealmeu.

Dacă și voi sunteți bebeluși plimbăreți, ca mine, o să vă placă sigur zonele acestea. Dacă nu doriți să ieșiți din țară, peisajele astea, scoase parcă din cărțile de colorat, se găsesc și pe partea din România – la Orșova. Ba chiar, mi-a zis mami să vă spun că tot acolo găsiți niște pensiuni, care vă oferă ocazia, ca în fiecare dimineață, să beți cafeaua în curte, pe ponton, în timp ce vă jucați cu picioarele în Dunăre. Cam cât de tare-i asta?

Poate mai vrei să vezi:

Leave a Comment