Discuție între fete, puțină modă și zero secrete

Mami: – Au rămas mici și ăștia. Ți se schimbă măsura pantofilor, mai repede decât se schimbă tendințele în modă.

Eu: – Mai repede decât se schimbă ce?

Mami: – Tendințele în modă.

Eu: – Cum adică tendințele în modă? Ce e tendințele în modă?

Mami: – Ce sunt, ce sunt tendițele în modă, așa spunem corect.

Eu aș fi vrut o explicație, nu lecții despre acordul dintre subiect și predicat. Sunt prea mică, pentru așa ceva. Ce-i drept, sunt la fel de mică și pentru definiția, ca la carte, a tendințelor în modă. Așa că, am rugat-o pe mami să îmi dea un exemplu, pentru a putea înțelege mai bine. Mi-a spus așa:

Maria, știi cum mai toți copiii au avut o perioadă, în care au adorat-o, spre exemplu, pe girafa Sophie? Pe același principiu, femeile dezvoltă, în anumite perioade, atracții, mai mult sau mai puțin justificate, față de diverse obiecte din zona de fashion. Cu unele am rezonat și eu, cu altele nu.

O să încep să îți povestesc despre trendul pantofilor sport cu platformă, un exemplu clasic, pe care mami îl trece pe lista așa nu.

A fost odată ca niciodată, cu ceva ani buni înainte să te naști tu, o frumoasă poveste de dragoste, între un pantof sport și o pereche de botine de damă. S-au întâlnit într-un pantofar, plasat cu grijă, pe holul unui apartament, de la etajul 7. Și-au petrecut acolo zile întregi și s-au bucurat intens de sentimentele, apărute între ei. După un timp, în perioada curățeniei de toamnă, au rămas singuri și au conceput un copil. Mami, eu ți-am mai spus că nu toți copiii sunt frumoși, indiferent dacă ne place să recunoaștem sau nu. Copilul ăstora nu doar că nu era frumos, era chiar urâțel. Ce zic eu urâțel, era urât de-a binelea. Era descris ca fiind pantof sport cu platformă. Și când spun pantof sport cu platformă, nu mă refer la ceva asemănător modelelor Balenciaga. Pe acestea le știi, iar mami încă are mixed feelings, în ceea ce le privește. Platformele despre care vorbesc eu, erau înalte. Foarte înalte. Nu pot să îți descriu în cuvinte, dar am să îți las aici o fotografie, pentru ca atunci când va reveni trendul, sper să nu te atragă.

Eu: – Mami, dar sper că nu toate lucrurile de adulți, sunt așa ciudate?

Mami: – Multe dintre ele. Am putea dezvolta mult subiectul, dar să rămânem la fashion. O să îți povestesc și ce mi-a plăcut mult, ce trend m-a cucerit și a reușit să țină vii, fluturii din stomacul meu, ani de zile. Nu mai știu când au apărut, dar știu că au venit din Australia și UGG-urile mele, mult iubite, au cucerit toată planeta. Știi care-i ironia sorții? Umblă vorba prin târg că numele – UGG – li se trage de la cât de urâte sunt. La început știam și eu că sunt urâte, dar cu timpul, felul în care au fost mereu alături de mine, pe vânt, ploaie și ninsoare, m-a făcut să le văd cu alți ochi. Practic, femeile privesc UGG-urile ca pe un bărbat urât, dar cu suflet bun. Acum mi se par chiar frumoase.

Ți-am cumpărat și tie, că na…și seturile vestimentare asortate mamă-fiică sunt acum în top, la capitolul trenduri.

Eu: – Mai spune-mi, mami!

Mami: – Trebuie să știi că mami nu e fashion victim, dar am citit  zilele acestea că pentru sezonul 2019/2020 culorile metalizate și acele genți de damă XXL sunt în top. Ceea ce înseamnă că vom fi amândouă în pas cu moda. Dar până la discuția viitoare, hai să sărim în pijamale.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019.

Poate mai vrei să vezi:

Leave a Comment