Vacanță de Paște în Polonia

Nu am avut timp să vă povestesc, dar luna trecută am fost într-o vacanță de Paște în Polonia.

De ce am ales să merg în această vacanță de Paște în Polonia?

Să ne înțelegem, nu am ales eu. A ales mami, dar n-am avut nimic de comentat. După experianța din iarna cu zborul low cost la Londra, mami a zis că renunțăm la avion, in favoarea lui tu-tu. Mai pe românește, a vrut să mergem cu mașina. A ales Polonia pentru că este relativ aproape și pentru că voia să vadă Auschwitz-ul.

Cum e drumul, România-Polonia, cu mașina?

Pentru mine a fost un vis. La propriu. Pentru că am dormit profund pe parcursul celor 15 ore, petrecute pe drum.

Vacanță de Paște în Polonia

Ce-i drept, m-au mai trezit, din când în când, să mai iau aer și să mai îmi mișc picioarele.

Am plecat noaptea și lucrul acesta cred că a fost un avantaj.

La întors am făcut puțin mai mult, dar ca și concluzie: este un drum ușor de parcurs.

Cum a fost cazarea?

Am ales Hit Hotel din Varșovia. Un hotel curat,drăguț și situat aproape de centru, unde am dormit neîntoarsă, după toate plimbările făcute.

Dacă doriți să mergeți aici, pe timp de vară, ar trebui sa știți că nu există AC în camere și asta s-ar putea să fie o problemă.

Aici ne-am petrecut prima zi, pe sistemul relax.

Vacanță de Paște în Polonia: ziua 2

Ne-am trezit cu noaptea în cap, pentru a merge sa vizităm Auschwitz-ul. Nu ne-am făcut programare online pentru a îl vizita, nu ne-am cumpărat bilete în avans, dar am avut grijă să fim acolo înainte de ora 11, pentru a ne asigura că putem intra.

Prezenta copiilor sub 14 ani nu este recomandată, dar a zis mami că sunt încă prea mică să înțeleg povestea locului, așa că am alergat în voie pe acolo.

Sunt convinsă că voi avea destul timp să o aflu, când voi mai crește. Până atunci, vă arat câteva poze.Vacanță de Paște în Polonia

Vacanță de Paște în Polonia Vacanță de Paște în Polonia

Următoarea oprire a fost Cracovia. Vremea nu a ținut cu noi și ploaia torențială ne-a cam stricat planurile. Dar, cât timp am avut de unde să cumpărăm pelerină și umbrelă, nu am renunțat la plimbare.

Vacanță de Paște în Polonia

Vacanță de Paște în Polonia: ziua 3

Următoarea zi ne-am petrecut-o în Varșovia, la pas. Am plecat pe jos la plimbare, încă de dimineața și am ajuns înapoi, la hotel, noaptea târziu.

Vacanță de Paște în Polonia

Am alergat în stilul meu caracteristic, prin toate parcurile. Am bătut în lung și în lat centrul vechi. Am urcat în cea mai înaltă clădire a orașului( de unde am coborât foarte repede, pentru că în caz contrar ar fi leșinat mami). Am văzut un muzeu al figurilor de fier.

Vacanță de Paște în Polonia Vacanță de Paște în Polonia Vacanță de Paște în Polonia

Am colorat pe la cafenele. Și, în final, am dus-o pe mami la indoor skydiving, pentru că avea o fantezie veche.

Vacanță de Paște în Polonia

Vacanță de Paște în Polonia: ziua 4

Ziua 3 a fost ziua drumului spre casă. Nu a fost o vacanță lunga, ci mai mult un city-break. Dar recomandăm, dacă aveți câteva zile libere și aveți chef de o plimbare reușită!

Și da, știu: n-am spus nimic concret despre Paște, dar nici n-am observat când a trecut.

Leave a Comment