This is London, baby! sau London with the baby

Salut adulților! Ce mai faceți? Eu am fost la Londra și m-am gândit să vă povestesc și vouă cum a fost că poate vă ajută unele dintre informațiile pe care vi le voi spune.

De ce am mers să vizitez Londra?

Pentru că în ajunul Crăciunului a găsit mami o ofertă bună la bilete de la avion de la Wizz Air. Și le-a cumpărat. 40 de euro pentru mami, 42 de euro pentru mine. Deși foarte ieftin, ironic oarecum…biletul meu (un sfert de om) a fost cu 2 euro mai scump decât cel pentru adulți. Am avut wizz priority ( posibilitatea de a lua un mini troler în avion, pe lângă clasicul bagaj de mână).

Am plecat pe 25 ianuarie, pe 9 seara și timpul petrecut, în avion, până la Londra…nothing funny about it.

Cât am stat în aeroport la Otopeni m-am distrat teribil. Ba chiar am reușit performanța să trec de securitate, printre picioarele unor persoane care se pregăteau să zboare în alt avion. Mami era cam disperată și încerca să îi convingă pe oamenii ăia să mă prindă. Aparent, ea nu avea voie să intre acolo. Haha.

În fine, după ce am urcat în avion, am decolat cu o întârziere de aproximativ o oră (pentru că era în weekendul acela în care Elsa venise în vizită la București – știți voi gheață everywhere). Eu nu am avut un loc al meu, am stat la mami în brațe și sincer vă spun, avionul ăla era cam înghesuit. Am transpirat acolo, m-am sucit și m-am răsucit, m-am mai ridicat în picioare, am mai plâns în cor cu ceilalți doi copii din avion și uite așa a trecut timpul și am ajuns la Londra.

Mă rog, nu chiar la Londra, ci pe aeroportul de lângă, unde aterizează cursele low-cost. De acolo am luat un autobuz, spre oraș. Biletele de autobuz au fost cam 30 de lire/adult. Să fi fost cam 2 dimineața când am ajuns în centrul Londrei. Te acolo ne-a îndrumat cineva spre metrou, cu ajutorul căruia am ajuns la hotel ( așa am auzit, că adormisem între timp).

Hotelul – City Stay era poziționat în zona 2 a orașului, ceea ce a făcut să ne deplasăm destul de ușor în centru, mai apoi. Vorbind în banii noștri, am plătit aproximativ 750 de lei pentru 2 nopți de cazare. Nu era cine știe ce de capul lui, dar era curat și amplasat într-o zonă bună.

Ce să vizitezi în Londra?

Sâmbătă de dimineață, cum m-am schimbat de pampers, cum am plecat la plimbare. Tot cu metroul am ajuns în centru (apropo, știți ce scump e metroul în Londra? Foarte scump). De acolo, am mers inițial, pe jos la Muzeul Figurilor de Ceară – Madame Tussauds. Mi-a plăcut mult, erau foarte mulți oameni pe care i-am mai văzut la TV, dar erau super cuminți. N-au mișcat un deget, cât am stat eu acolo. Și am stat ceva. I-am pupat, i-am mângâiat, am alergat în jurul lor, i-am ciupit…dar un gest nu au schițat. Poate erau supărați. Vă las mai jos câteva poze.

muzeul figurilor de ceara londra

muzeul figurilor de ceara londra

muzeul figurilor de ceara londra

muzeul figurilor de ceara londra

muzeul figurilor de ceara londra

 

M-am plimbat și cu un trenuleț foarte haios, tot la muzeu. Cică m-a plimbat prin Londra de altă dată. Avea și gară. Era ca o imensă bibliotecă.

muzeul figurilor de ceara londra

Biletul la muzeu a fost cam 30 de lire/adult.

De aici, am ajuns cu un UBER în zona Palatului Buckingham. La momentul sosirii noastre acolo dormeam dusă, dar cum nu puteam rata zona, am fost pupată până m-am trezit.

Glumesc, au strigat la mine, că doar nu suntem în telenovele să mă trezească cu pupici. Lume multă prin față, toți făceau poze, dar gazdele ne-au ținut la poartă. Poate nu erau acasă. Cine știe? Am admirat palatul, am făcut și noi poze, am analizat împrejurimile și am plecat, la pas, la plimbare.

citybreak londra

citybreak londra

Am ajuns și la celebrul Big Ben, dar după cum probabil știți deja este în renovare. Era plin de schele, arăta cam ca o clădire în construcție din Pipera. Mai trec pe la el, când mă fac mai mare. Poate-i gata până atunci.

Am văzut și Tower Bridge și London Eye. Am vrut să mă dau în roată, dar era o coadă imensă la bilete, afară ploua și exista riscul ca mami să leșine dacă o urcam acolo. Așa că am renunțat și am ales să vizitez acvariul SeaLife. Era chiar lângă si a fost o alegere potrivită pentru vârsta mea. Nici nu știam până să ajung acolo că există atat de multe creaturi marine. Mi-au plăcut, m-am uitat fascinată la toate, dar când se apropiau de mine, mă cam panicam.  Rechinii păreau simpatici și meduzele erau super drăguțe. A costat și ăsta destul de mult, dar am uitat cât, că n-am plătit eu.

ACVARIUL DIN LONDRA

acvariul din londra

ACVARIUL DIN LONDRA

Ce să cumperi din Londra?

Haine! Să cumperi haine. Pe cât de scump mi s-a părut transportul în comun, pe atât de ieftine au fost hainele. Nu mi-am luat cine știe ce, pentru că nu aveam bagaj de cală, dar mici cumpărături am făcut.

Unde mănânci în Londra?

Nu știu :)). Noi am mâncat la Pizza Hut și am mai luat în cameră ceva bun-bun, de la un pub, situat lângă hotel.

Cum e la Londra cu bebelușul?

În primul rând, vreau să clarificăm ceva. Cred că nu mai sunt chiar bebeluș, ci aș putea să candidez acum la titlul de toddler. Trecând peste acest aspect, să trecem la subiect. Ne-a plăcut foarte mult, dar am stat foarte puțin.

Am pierdut și avionul care trebuia să ne aducă înapoi spre țară, dar asta e altă poveste…